HTML

Kékcédula

A kék cédula nem veszett el, csak átalakult. A választások eredményeit befolyásoló "trükkök százai" eddig ismeretlenek voltak a nagyközönség előtt, ám a választás egyenlősége megköveteli, hogy mindenki alkalmazhassa ezeket. Ha tudsz ilyet, oszd meg velünk: kekcedula [KUKAC] gmail [PONT] com

Friss topikok

Linkblog

Kis pártok listája, kedvenc jelölt

2010.02.19. 23:28 mucin

#1 Kis pártok támogatóinak listaturizmusa

Mint azt az előző bejegyzésben kifejtettem, idén könnyen előfordulhat, hogy az MDF és és az LMP (hiszen úgy tűnik, hogy a három nagy párton kívül csak nekik van valós esélyük az 5%-os küszöb átlépésére) nem tud majd minden megyében listát állítani. Ha ez valóban bekövetkezne, az nagyon megnehezítené ezeknek a pártoknak a bűvös 5% elérését, mivel a listával nem rendelkező megyékben fizikailag sem lehet az adott pártra voksolni, így tehát a listával rendelkező megyékben értelemszerűen még több szavazatot kell kapnia egy ilyen pártnak, hogy országos átlagban átlépje a küszöböt.

Mit tehet az a szimpatizáns, akinek a megyéjében kiesik az a párt, amelyik az egyetlen választható lehetőséget kínálja?
a) otthon maradhat,
b) vagy átjelentkezhet a lakhelyéhez legközelebb eső másik megyében található településre.

#2 Antipatikus helyi jelöltek vagy távoli kedvenc

Ugyanennek a dilemmának egy sokkal gyakoribb változata, ha valamiért nem tetszik a kedvenc nagy pártunk lakhelyünk szerinti megyei listája vagy az egyéni képviselő-jelöltje. Ilyenkor is játszi könnyedséggel átjelentkezhetünk egy nekünk tetsző jelölteket adó településre, és máris megszűntettük azt a frusztrációt, mely a kedvenc pártunk iránt érzett szimpátia és a helyi jelöltek elutasítása miatti ambivalens viszonyból fakad.

Szólj hozzá!

Címkék: kis pártok átjelentkezés kedvenc jelölt

A bejegyzés trackback címe:

https://kekcedula.blog.hu/api/trackback/id/tr501773723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása