HTML

Kékcédula

A kék cédula nem veszett el, csak átalakult. A választások eredményeit befolyásoló "trükkök százai" eddig ismeretlenek voltak a nagyközönség előtt, ám a választás egyenlősége megköveteli, hogy mindenki alkalmazhassa ezeket. Ha tudsz ilyet, oszd meg velünk: kekcedula [KUKAC] gmail [PONT] com

Friss topikok

Linkblog

Szervezett csalás: a láncszavazás

2010.04.09. 11:05 mucin

Klasszikus bűncselekmény volta ellenére a Kékcédula blogon helye van a láncszavazásos csalásnak is.

 

Probléma: a szavazatvásárlást az erkölcsi és büntetőjogi gátakon kívül az is megnehezíti, hogy még ha találunk is titokban lefizethető (általában nagyon szegény és műveletlen) szavazókat, senki nem tudja leellenőrizni, hogy ők végül a megfizetett helyre húzzák-e be az ikszet a szavazófülke magányában.

 

Megoldás: a lefizető tölti ki a szavazólapot, a szavazó csak bedobja azt.

 

 

 

 

 

A láncszavazás menete:

 

1. Az első lefizetett jelentkező bemegy a függönnyel takart szavazófülkébe, zsebre teszi a szavazólapokat, majd a borítékot üresen az urnába dobja.

2. A kihozott szavazólapot a távolban várakozó lefizető kitölti, átadja a következő szavazónak, aki már a kitöltött cédulával lép be a szavazóhelyiségbe, hogy bedobja azt. Az ígért júdáspénzt pedig mindenki csak a kihozott üres szavazólapja ellenében kapja meg.

3. Tehát miden kapott szavazólapot a soron következő megélhetési csaló dobja be az urnába.

4. Végül az utolsó szavazó bedobja a saját voksát is.

 

A fentiek még bebiztosíthatóak úgy is, hogy a lánc első tagja - egy megbízható személy - a szavazólap mellett az eredeti borítékot is kicsempészi, és egy magával vitt borítékot dob csupán be. Így tehát a szavazólap kitöltésén túl később már beborítékolva lehet átadni minden bérvoksolónak, akik azt így nem tudják érvénytelenné tenni (például egy második jelölt beikszelésével). A láncszavazáshoz talált célszemélyeknek nem feltétlenül kell helyinek lenniük, maximum átjelentkeztetjük őket a kívánt választókerületbe...

 

Nincsen bizonyíték, hogy valaha alkalmazták volna a fenti gyakorlatot, de legendák szép számmal keringenek. Ami biztos: ez vastagon bűncselekmény és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki ebben részt vesz.

 

1 komment

Címkék: csalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kekcedula.blog.hu/api/trackback/id/tr391906811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lt aldo raine 2010.04.11. 13:14:36

zseniális a blog, bravó! főleg a töredékszavazatos manipulációk faszák, ha lesz egyszer pártom és ha lesznek még választások, akkor asszem felkérlek operatív igazgatónak vagy valami hasonlónak ;)
süti beállítások módosítása