HTML

Kékcédula

A kék cédula nem veszett el, csak átalakult. A választások eredményeit befolyásoló "trükkök százai" eddig ismeretlenek voltak a nagyközönség előtt, ám a választás egyenlősége megköveteli, hogy mindenki alkalmazhassa ezeket. Ha tudsz ilyet, oszd meg velünk: kekcedula [KUKAC] gmail [PONT] com

Friss topikok

Linkblog

Hová kérjük át magunkat a második fordulóra?

2010.04.08. 13:25 mucin

Aki nem jelentkezik át holnap, április 9. délután 4-ig a helyi választási irodánál április 25-re, a második fordulóra, az később már nem szavazhat a lakóhelyétől távol. Nyilván oda kell átkéredzkedni, ahol kevésen múlik majd az egyéni mandátum sorsa. Több becslés is született az első fordulóra. Török Gábor decemberi elemzése szerint a Jobbiknak sehol, az MSZP-nek pedig csak néhány választókerületben lehet valós esélye a végső győzelemre:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehhez hasonló listát állított össze lábatlan az Index fórumán:

 

Az Index 14 körzetben jósol szocialista reményeket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legösszetettebb elemzést talán a Republikon Intézet tette közzé, ők a leendő parlament személyi összetételét is megpróbálták megbecsülni.

 

A Republikon Intézet szerint "Kimagaslóan a legjobb esélye erre Angyalföldön Szanyi Tibornak és Tóth Józsefnek (19. és 20. választókerület) van. A további mandátumok sorsa bizonytalanabb, ám megítélésünk szerint még két egyéni választókerületben lesz képes győzni szocialista jelölt: Óbudán Orosz Sándor (3. választókerület) és Újpesten Csizmár Gábor (5. választókerület) személyében.", további nyolc, döntően budapesti és szegedi választókerületben győzhet az MSZP jelöltje.

 

"A Jobbiknak megítélésünk szerint legfeljebb 6 kelet-magyarországi körzetben van esélye az egyéni győzelemre, de közülük Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5., ózdi választókerülete az egyetlen, ahol ez valószínűnek tűnik."

 

Fontos feltétel, hogy csak az szavazhat a második fordulóban, aki az első forduló során olyan kerületben szavazott, ahol az egyéni képviselői hely érvénytelenség vagy eredménytelenség miatt ugyancsak a második fordulóra marad, tehát első fordulóra is érdemes bizonytalan választókerületbe átjelentkezni, továbbá átjelentkezésnél a két forduló során nem kötelező ugyanoda átkéredzkedni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: matematika közvélemény kutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kekcedula.blog.hu/api/trackback/id/tr141904164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása